Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir HC Dalens målvaktspar: ”Två bra målvakter”

HC Dalen har gjort klart med en ny målvakt och samtidigt förlängt avtalet med en av förra säsongens burväktare. – Först och främst är det två bra målvakter som har mycket ishockey kvar i sig, säger klubbens tränare och sportchef Per Gustafsson.

Det står sedan tidigare klart att David Elmgren lämnar HC Dalen för ett äventyr i Melbourne. Nu meddelar Norrahammarsklubben vilket målvaktspar laget kommer matcha kommande säsong.

Dels har laget förlängt kontraktet med Alexander Sundstrand, 23, och dels har de värvat Oscar Malm, 25, som förra säsongen spelade i Nyköpings SK.

– Först och främst är det två bra målvakter som har mycket ishockey kvar i sig. Alexander har vid flertalet tillfällen under säsongen visat vilken bra målvakt han är och tagit flera steg i sin utveckling så det är roligt att han väljer att stanna kvar hos oss även kommande säsong, säger Per Gustafsson och fortsätter:

– Oscar har jag haft ögonen på ett tag, speciellt under hans tid i Kallinge/Ronneby som vi spelat mot flertalet gånger i ATG Hockeyettan. Det är en bra och jämn målvakt som håller en hög nivå och visat detta under en längre tid. Nu öppnades en dörr och det känns riktigt bra att kunna addera in Oscar i lagbygget inför säsongen. Nu är målvaktsfrågan löst och jag känner mig lugn och trygg med denna lösning.

Alexander Sundstrand har HV71 som moderklubb och anslöt till HC Dalen inför den nyligen avslutade säsongen. Oscar Malm inledde hockeykarriären i Skillingaryds IS, men har utöver Nyköping och Kallinge/Ronneby också tillhört HV71 samt Nässjö, Olofström, Pantern och Tyringe.

– De gånger som jag tidigare mött Dalen så har det alltid varit tuffa matcher oavsett serie. Nu hade jag ett bra samtal med Pelle där jag kände att jag fick ett stort förtroende. Det tillsammans med att få möjligheten att bo närmre familjen och flickvännen gjorde det till ett självklart val att skriva på för Dalen. Om jag skulle beskriva mig som målvakt så är jag en lugn sådan med ett bra spelsinne och bra med klubban, säger Malm.