På sportlovet kan man prova på olika bollsporter, ta en lugn stund på spa, sköta om hästar eller passa på att ta en sväng i pulkabacken med en kopp varm choklad.

Gillar man att röra på sig kan hela familjen studsa runt på Xflow. Där kan man prova på hinderbana, studsigt golv, parkourpark eller hoppa ner i en stor skumgrop.

Prova handboll, basket eller tennis?

På fritidsgården Forum i Öxnehaga kan barn 10-12 år spela basket tillsammans med professionella basketspelare från Wätterbyggden basket. I Bergslagshallen, Norrahammars Sportcenter kan man prova på matchspel i tennis över små nät med mjuk boll. Det bjuds på fika, diplom och pris till alla. Handboll går att testa för både tjejer och killar hos IK Cyrus i Arenan, Jönköpings Idrottshus.

Hästtokig?

Hos Ölmstads ridskola kan barn från sex år göra i ordning hästarna inför löshoppning och hjälpa till att bygga hinder. Ridskolan erbjuder även en rykttävling och två hästskötarkurser på två timmar där inga tidigare kunskaper behövs.

Upptech, Jönköping Science Center har öppet alla dagarna under hela sportlovet. Där kan man utforska i en öppen verkstad och tillverka tekniskt pyssel. På Science Center kan man även se en experimentshow som pågår i 15 min eller kika på en stjärnhimmeln.

Kreativ eller vill ut i naturen?

För den som vill använda sin kreativa sida kan man vika blommor, sjöfåglar och askar i papper på tändsticksmuseet. Är drömmen att bli författare så kan man gå en skrivkurs på Råslätts fritidsgård där verksamma författare är lärare.

Gillar man att vara ute i naturen och fiska, laga mat över öppen eld och bada bastu finns det möjlighet att åka på ett tredagarsläger på Brittebo lägergård.

För exakta tider och fler aktiviteter, besök Jönköping kommuns hemsida.