Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det kommer att rivas helt och hållet”

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Under torsdagen inträffade en våldsam brand i ett parhus på Mariebo. Nu ska parhuset rivas. Vad som orsakade branden är fortfarande oklart.

Räddningstjänsten har befunnit sig på platsen under hela natten. Först vid 10-tiden på fredagsmorgonen avslutades eftersläckningsarbetet.

– Polisens utredning har börjat, men vi har fortfarande en brandutredare på plats som håller koll, säger Jerker Sturedahl, insatsledare på räddningstjänsten.

Eftersom det blåser mycket kommer räddningstjänsten åka till platsen flera gånger under dagen för att kontrollera att branden inte sätter igång igen.

I nuläget vet varken polisen eller räddningstjänsten vad som kan ha orsakat branden.

– Vi har inga teorier alls just nu. Förhoppningsvis kommer polisen fram till det under deras utredning, säger Jerker Sturedahl, som inte heller vet något om det uppskattade värdet på det som har gått förlorat.

– Försäkringsbolaget var på plats, men de har nog ingen siffra i nuläget.

”Det måste jämnas med backen”

Enligt Stefan Berg på saneringsföretaget OCAB kommer huset att rivas.

– Man har ju konstaterat i ett tidigt läge att det är en totalskada på parhuset. Det kommer att rivas helt och hållet, säger Berg och fortsätter:

– Det är så kraftiga brand- och vattenskador att det måste jämnas med backen.

– Eftersom det är så stor rasrisk kommer man sätta upp ett staket runt området så att ingen kommer i närheten av huset, säger Jerker Sturedahl.