Det verkade som om deltagarna i tävlingen tog temat som en rolig utmaning om man ska döma av intresset. Hela 49 bilder lämnades in.

Åtvidabergs Fotoklubb utsåg Ensamt av Mats Persson som vinnare med motiveringen: "En bild där allt stämmer. Diagonal komposition, de två färgfälten i grönt och brunt med tydlig topografi, spåren i det bruna med ett helt udda spår som bryter mönstret. Det vändande spåret upptill i bilden. Vad har hänt? Traktorn med en ensam människa på ett oändligt fält."

Andrapris gick till Fregattfågel av Monica Engstrand. "Perfekt diagonal med den suddiga fågeln som pricken över i. Huvud och kropp mitt i bilden och en antydan till moln som ger lite innehåll till himlen. Bra teknik med fina färger och fin skärpa. Som fågelbild sticker den ut genom sin komposition och med en ”störande” fågel i bakgrunden."

Tredjepris Säcken gick till Göran Unemyr med orden: "Fint komponerad och beskuren även om hörnen inte utnyttjas. Diagonalens riktning förstärks av mannens rörelse uppåt och kvinnans nedåt. Känner de varandra och pratade de just före bilden togs. Behagliga mjuka färger."

Slutsats: Digitalt och diagonalt = spännande!