Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dijan Vukojevic blir utlandsproffs

Dijan Vukojevic, senast i Norrby men med förflutet i flera av Jönköpings fotbollsklubbar, fortsätter nu karriären utomlands. Vukojevics nya klubb är slovakiska Spartak Trnava.

Vukojevic har tidigare spelat för Råslätts SK, J-Södra, Assyriska och Husqvarna FF men provade den gångna säsongen lyckan i Norrby i superettan.

På åtta starter och 16 inhopp svarade Vukojevic för imponerande åtta mål och fyra assist i Norrby.

Nu är det klart att karriären fortsätter utomlands, närmare bestämt i Spartak Trnava i slovakiska högstaligan. Trnava hade sin storhetstid på 60- och 70-talet och vann då den tjeckoslovakiska ligan fem gånger. Den senaste titeln kom 2018 då klubben för första och hittills enda gången vann slovakiska ligan.

– Mitt första intryck är att det är en väldigt professionell klubb med en fantastisk arena och väldigt bra fans, säger nyförvärvet till Spartak Trnavas hemsida.

Vukojevic ser fram emot att spela matcher med sin nya klubb och hoppas inte minst kunna bidra offensivt.

– Jag försöker vara komplett men jag har mina styrkor offensivt i passningsspelet, skottet och dribblingarna, beskriver han sig själv på Trnavas hemsida.