Sedan ett halvår tillbaka är Dilara Hasanoglu funktionsledare på Ikea Torsvik. Det är hennes tredje år på företaget och hon säger att hon stortrivs.

Jag älskar mitt jobb och det tror jag syns på mig, säger hon.

Det händer saker här hela tiden och det är många utmaningar. Det är därför jag trivs så bra. Vi gör aldrig samma sak varje dag, olika problem uppstår som man får lösa och när det kommer nytt folk så är det roligt att få lära dem.

Dilara Hasanoglu säger att hon har testat många olika roller inom Ikea innan hon blev funktionsledare. I den rollen så leder hon delar av arbetet inne på lagret.

Jag börjar min dag med att kliva in och säga godmorgon och sen kollar jag var vi behöver folk och bemannar. Sen delar jag ut lastuppdrag och ser till att allt sker i rätt tid.

I samma bås som hon själv, placerad mellan lagerhyllorna och utlastningen, har hon funktionsledaren i plocket. De hjälper varandra under hela passet.

I min roll så är man vid datorn nästan hela tiden. Jag går ut i driften om det behövs eller om jag ska visa någon något. Skillnaden mot att arbeta som plockare på lagret är att jag har mer kontakt med dem utanför Torsvik, med chaufförer och transporter.

LÄS MER:

Ansvaret på lagret är strikt uppdelat, där alla har sina områden att ansvara för. Det är skönt tycker Dilara Hasanoglu. Hon säger att hon gärna stannar kvar och arbetar på Ikea och hon vill gärna testa på fler roller.

Ja, det vill jag. Men jag blir inte ledsen om jag är kvar som funktionsledare, men absolut vill jag testa mer. Ikea ger verkligen den möjligheten.

En annan sak hon lyfter, som gör att hon trivs, är blandningen av olika kulturer, åldrar och att det finns gott om både tjejer och killar.

Jag tror att man respekterar varandra mer och då blir det roligare att gå till jobbet, säger Dilara Hasanoglu.

Man lär känna människor som är så olika varandra, det blir mer intressant.