Räddningstjänsten jobbade hela natten med . Branden utvecklades snabbt och räddningstjänsten hade som mest ett 70-tal personer på plats för att jobba med branden.

Nu har vi gått ner ganska mycket på folk, vi är två och en halv styrka på platsen nu, sa Gustav Hultegård på lördagsmorgonen.

Sedan midnatt hade branden minskat i kraft. Utifrån sett såg det på lördagsmorgon ut som att branden gått ner i intenisitet, men räddningstjänsten jobbade då med att släcka glödbränder i husets konstruktion, förklarade Gustav Hultegård.

Det är bränder långt in i timret som glöder och osar i träet, det är ju en träkåk. Det är dolda bränder som kan blossa upp igen flera dagar senare om det inte släcks, sa han.

Branden startade i en vindslägenhet och spreds sedan ner till lägenheter på andra våningen, uppgav räddningstjänsten på fredagen. Branden har orsakat stor skada i huset. Enligt räddningsledare Thomas Ljunggren är översta våningen utbränd och elden har spridit sig till våningen under och andra delar av huset är vattenskadade.

Polisen grep en man på fredagen som misstänks för inblandning i branden, han har sedan anhållits misstänkt för grov mordbrand.

Polisen ska göra en teknisk undersökning på platsen, uppgav vakthavande befäl Mariana Persson på lördagens morgon.

Det måste få slockna och svalna av innan det kan göras, men det blir troligtvis i början av veckan, sa Mariana Persson.