Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dom mot Bandidosman fastställs i hovrätten

Göta hovrätt gör samma bedömning som Jönköpings tingsrätt. Straffet på sex års fängelse för grovt narkotikabrott och dopningsbrott fastställs för en man i 40-årsåldern med kopplingar till den kriminella organisationen Bandidos, uppger SVT Nyheter Jönköping.

Förra sommaren hittades ett stort beslag av narkotika, omkring två kilo amfetamin, i en källarlokal i Jönköping. Polisens spaningar ledde fram till en man i 40-årsåldern som var bosatt i Jönköping och som hade kopplingar till Bandidos.

Vid senare spaningar via avlyssningar kunde polisen i vintras även beslagta ett nytt parti narkotika, den gången omkring fyra kilo amfetamin samt dopningspreparat som kunde kopplas till mannen. Narkotikan som beslagtogs beräknas ha haft ett gatuvärde på över två miljoner kronor.

Den 22 juli dömdes mannen till sex års fängelse för grovt narkotikabrott och dopningsbrott. Domen överklagades och nu står det alltså klart att hovrätten fastställer påföljden från tingsrätten.