Lördagens dominanter i seniorklassen var tveklöst en av förhandsfavoriterna.

Paret Jeanette Käll/Daniel Wall (MSK Hammaren/MSK Kvarnvingarna), som varit i final flera gånger tidigare, körde nu full pott i de fem kvalomgångarna och fick sedan en enkel resa i finalen då de bakomvarande fastnade redan i starten.

Förra årets segrare Ulf Eriksson i par med Camilla Wernersson var på väg att jaga ikapp Daniel på förstaplatsen, men fick svartflagga för en incident i starten och blev då sist i finalen.

I stället blev det Sandra Nyström/Andreas Persson (Munkfors MC/Likenäs MK) som tog andraplatsen före Johanna Hultenius/Andreas Johansson från Jönköpings MK som slutade på en fin tredjeplats.

Fler av de övriga hemmaförarna var nära final. Tobias Johansson/Malin Holst (Jönköping/Eksjö) slutade på sjunde plats och paret Amanda Johansson/Michael Johansson (Jönköpings MK) på åttonde plats.

I juniorklassen gick det tungt för hemmaklubbens förare. Elsa Hultenius/Daniel Johansson (Jönköpings MK) blev stående efter tredje omgången då styrväxeln på bilen gått sönder.

Isabella Argus/Eric Johansson (Jönköping/Karlskrona) tog sig med sin tiondeplats in i extrainsatta B-finalen för juniorer och vann den.

Segrade i juniorklassen gjorde paret Jasmine Tates/Calle Carlberg (Emådalens MK/Nässjö MK) efter att de även varit poängbäst genom kvalet.