Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för inbrott – erkänner men minns ingenting

Två män i 25-årsåldern döms vid Jönköpings tingsrätt för stöld efter ett inbrott i ett sommarstugeförråd i Ölmstad. Båda männen erkänner brott, men den ena mannen minns ingenting från händelsen och den andra har "inga närmare minnesbilder".

De båda var påverkade av narkotika vid tillfället och ifrågasätter inte den utredning som åklagare har lagt fram.

Vid inbrottet tillgreps bland annat ett flertal verktyg, en kofot, borrmaskiner, en slipmaskin, en elektrisk såg och en högtryckstvätt. Flera av föremålen hittades efter inbrottet i skogen intill sommarstugan. Det hela inträffade i februari 2017 och de båda männen har efter det här gjort sig skyldiga till flera liknande brott.

De båda gärningsmännen har också tidigare dömts för flera fall av narkotikabrott. Nu döms de till skyddstillsyn. Den ena med föreskrift om missbruksavvänjande behandling och den andra med föreskrift om att genomgå programmet återfallsprevention.