Helgens EM-kval i Køge, Danmark, var det första inför nästa U17-EM i volleyboll. Finland och Danmark avancerade medan Island och Irland var utslagna när kampen om den sista platsen för att få fortsätta kvala spelades mellan Sverige och Norge under söndagseftermiddagen.

Det blev en gastkramning i fem set där svenskorna låg under med 13-14 i det avgörande setet, vilket betydde matchboll för Norge. Sverige hade åkt ur vid förlust, men vände till seger med 17-15.

Jönköpingstjejerna Ida Almkvist och Ellen Junelind spelade därmed sina viktigaste och mest spännande matcher hittills i volleybollkarriären. Den svenska klacken som var på plats i Danmark höll andan när Almkvist servade för att rädda matchbollen mot sig.

Några minuter senare var saken klar och EM-drömmen lever vidare.

– Vid servemiss hade matchen varit slut där, men serven satt och till slut kunde vi vinna matchen, säger Ida.

Både Ida Almkvist och Ellen Junelind fick mycket speltid under helgen och därmed stort förtroende på sina positioner. Ida var matchens bästa blockeringsspelare i matchen mot Danmark och Ellen bästa servemottagare i matchen mot Island.

Nu väntar fortsatt kvalspel till U17-EM under våren ute i Europa, men först blir det seriespel med lagkompisarna i KFUM Jönköping för Ida och Ellen.