Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dricksvattnet i Mullsjö måste kokas

Invånarna i Mullsjö kommun samt Västerkärr uppmanas att koka sitt dricksvatten efter att koliforma bakterier har hittats i vattnet.

Uppmaningen om att koka allt vatten som ska förtäras kom från Mullsjö kommun på måndagsförmiddagen och gäller fram till att kommunen informerar om annat. Bakgrunden till uppmaningen är att bakterier har hittats i vattnet som kommer från Mullsjö vattenverk, och det bedöms därför som otjänligt för tillfället. Västerkärr, som tillhör Habo kommun berörs också av uppmaningen.

Koka dricksvattnet

På sin hemsida skriver kommunen att det inte handlar om E-colibakterier utan så kallade koliforma bakterier som innebär att allt kommunalt dricksvatten ska kokas innan det används. Även vatten som används för att skölja grönsaker, brygga kaffe, tandborstning och istillverkning ska kokas för att bakterierna ska försvinna.

Man kan däremot duscha, tvätta, diska och tvätta händerna direkt i kranvattnet. Kloreringen av vattnet har höjts och fler prover kommer att tas.

Kommunen uppdaterar sin hemsida och sin Facebooksida när rekommendationerna ändras.