Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dricksvattnet i Mullsjö måste kokas minst veckan ut: "Vi letar efter allt från döda djur till felkopplingar"

Rekommendationen om att koka vattnet i Mullsjö, Nyhem och Västerkärr kvarstår efter att resultaten från vattenproverna fortfarande visar på koliforma bakterier.

I drygt en vecka har de som får sitt kranvatten från Mullsjö vattenverk uppmanats att koka allt vatten som ska drickas eller på andra sätt förtäras. Mullsjö Miljö och Energi, Memab, tar nya prover av vattnet dagligen och så snart två olika prover visar på tjänligt vatten kan kokningsrekommendationen tas bort. Hittills har proverna haft varierande resultat men på det stora hela går det ändå åt rätt håll, menar Matias Benér, vd på Memab.

– Just nu misstänker vi att problemet ligger lokalt någonstans utanför vattenverket. Vi letar efter allt från döda djur till felkopplingar för att hitta orsaken.

Problemet med det otjänliga vattnet har gjort att många hör av sig med frågor till Matias Benér och hans kollegor. Antalet telefonsamtal per dag har ökat kraftigt den senaste veckan, men han påtrycker att det finns enklare sätt att få reda på den senaste informationen.

– Det som gäller finns alltid på vår hemsida, det som står där stämmer och uppdateras så fort något nytt kommer fram. Men de som hör av sig är ändå på gott humör och jag tycker att vi har nått ut bra, säger Matias Benér.