Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogpåverkad utan körkort bakom ratten i lastbil på E4

En Stockholmare i 30-årsåldern stoppades den 17 oktober på E4 vid Krängsberg i Vaggeryds kommun. Han åtalas nu för såväl narkotikabrott som för att ha använt någon annans körkort.

Efter att ha stoppats bakom ratten i en lastbil visade mannen upp någon annans körkort och påstod att han var den personen. Det är ett brott som heter ”Missbruk av urkund”. När rättsväsendet senare insåg vem de hade att göra med, noterades att mannen tidigare lagförts för olovlig körning. Det gör att brottet den här gången anses som grovt.

Den 17 oktober påträffades även cirka två gram cannabisharts och amfetamin i mannens innehav. Prover visade att det fanns såväl amfetamin som cannabis eller hasch i mannens blod. Enligt åtalet kan intaget ha skett några dagar före provtillfället.

Samtliga brottsliga handlingar anses ha begåtts med uppsåt. Stockholmaren erkänner samtliga åtalspunkter utom narkotikainnehavet.