Vid lunchtid på tisdagen satt den idag 75-årige Leif Axmyr vid ett fönsterbord inne i restaurangen på Väster.

I år har han suttit 31 år bakom galler för det dubbelmord han dömdes för 1982. I juni i år fick Axmyr sitt livstidsstraff tidsbestämt till 51 år. Det betyder att han kan släppas fri om tre år – efter två tredjedelar av strafftiden.

Varken Kriminalvården eller Tidaholmsanstalten, där Axmyr har suttit inlåst de sex senaste åren, vill kommentera besöket i Jönköping eller uttala sig om enskilda interner.

Leif Axmyrs advokat, Gabriel Rudbeck, säger till JP att han inte känner till något besök i Jönköping.

2004 blev han tillsammans med en kvinna från Huskvarna, och tre år senare gifte de sig på Kumla-anstalten. Paret skildes senare, men ska ha fortsatt att vara goda vänner.

Enligt ett beslut av Kriminalvården i våras, beviljades Axmyr tre obevakade permissioner fram till juni som ett sätt att pröva hans förmåga att fungera i samhället.

De båda offren i dubbelmordet som Leif Axmyr dömdes för, var en tidigare flickvän och en manlig bekant till henne. Efteråt tände Axmyr även eld på lägenheten de befunnit sig i.

Vid åtskilliga tillfällen genom åren har han ansökt om nåd, men fått avslag. En orsak ska vara att Axmyr begått brott inne på fängelserna där han suttit.