Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelmördaren får annan placering

 
Dubbelmordet i Mantorp
Visa alla artiklar

Den 25-årige Mullsjöbo som dömdes till livstids fängelse för dubbelmordet i Mantorp, ska enligt ett beslut från Kriminalvården placeras på Norrtäljeanstalten. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping.

Mullsjöbon dömdes för mordet på en kvinna i 60-årsåldern och en man i 70-årsåldern förra året. Dubbelmordet ägde rum på parets gård utanför Mantorp. Mullsjöbon misstänks ha skurit av dem halsarna och tejpat för deras luftvägar.

Enligt SVT Nyheter Jönköping skriver Kriminalvården i beslutet att Mullsjöbon med anledning av den psykiatriska problematiken ska placeras på en avdelning med hög kompetens avseende psykisk ohälsa och att det också ska vara hög personaltäthet där.

Just nu sitter Mullsjöbon på Kumlaanstalten, och han har själv velat bli placerad där. Men nu blir det alltså Norrtäljeanstalten i stället. Där finns en avdelning för särskilt resurskrävande intagna.

Läs även: