LÄS ÄVEN: Dubbelmordet: Detta har hänt

En familjefar i 20-årsåldern från Mullsjö är misstänkt för att ha dödat ett äldre par i Mantorp i juni 2017. Det dröjde flera månader innan polisen ens kunde knyta honom till brottet. Nu åtalas mannen och här är frågorna som måste besvaras.

Sedan tidigare är det känt att Mullsjöbons dna har anträffats på platsen och det var anledningen till att han greps i september. Var i villan hittades mannens dna?

Mullsjöbon topsades av polisen eftersom han var en av få som hade köpt en speciell tejpkombination i en affär inte långt från mordplatsen. Den typen av tejpkombination ska också ha använts för att binda paret.

Mullsjöbon åtalas, förutom för två mord, också för bedrägeri. Exakt vad det handlar om är inte klarlagt men det har funnits uppgifter på att det gjorts uttag i en närliggande ort från parets bankkonto efter att de hade blivit mördade.

Åklagaren har flera gånger uttryckt att Mullsjöbon inte gett en tillfredsställande förklaring till varför hans dna har funnits på platsen. Under hela utredningen har han nekat till brottsanklagelserna. Men vad har han egentligen sagt?

Under tisdag släpps åtalet och förundersökningen. Vi kommer att rapportera från Linköping och pressträffen.