Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla älgolyckor i Habo – bil blev totalförstörd: "Den är helt demolerad"

Två bilister krockade med samma älg tidigt på måndagsmorgonen utanför Habo. En av bilarna blev totalförstörd av kollisionen. – Den är helt demolerad, säger Tomas Agnevik, presstalespersson hos polisen i Region Öst.

En viltolycka inträffade vid sextiden på måndagsmorgonen på länsväg 1819, mellan Habo och Mullsjö. Varken kvinnan i bilen eller älgen skadades i samband med olyckan.

Cirka tjugo minuter senare skedde en ny viltolycka längs samma väg. Polisen tror att det handlar om samma älg som blev påkörd en andra gång.Inte heller nu blev någon skadad, en manlig bilist, men bilen fick så pass svåra plåtskador av kollisionen att polisen betraktar fordonet som ”helt demolerad”.

– Det är vad jag kan läsa mig till i ärendet. Den är helt demolerad. Det brukar ju bli så när det sker en fullträff med en älg. Då blir det kraftiga skador, säger Tomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Platsen märktes ut efter olyckan och en eftersöksjägare kallades till området.