JIK förväntade sig en tuff start – och JIK har fått en tuff start. Så här långt har laget inte lyckats spela till sig en enda poäng.

Det finns inte så mycket att säga egentligen. Vi har mött bra motståndare som vi inte har förväntats vinna mot heller. Det är lag som ska ligga i en annan del av tabellen än oss. Men vi har lärt oss mycket av matcherna och det är viktigt, säger Niklas Pålsson.

Nu väntar Pixbo Wallenstam på bortaplan.

Är detta också en sådan motståndare?

Det tycker jag. Pixbo är ett etablerat slutspelslag. Men det är absolut ett lag som vi ska kunna störa och ta något poäng av under säsongen.

Pixbo är ett lag med många kvaliteter, menar Pålsson. Men en kvalitet hoppas man kunna dra nytta av.

Det är en bra motståndare som har mycket boll. Det kan passa oss, att hitta lite mer av spelet där vi får kontra, säger tränaren.

För frågan om just bollinnehav har varit på tapeten hos JIK den senaste tiden. Nykomlingen har fått spela med stort bollinnehav under säsongsinledningen och fått kontra mindre.

Det vill man ändra på.

Vi har försökt trycka på att försvara mer och kontra mer. För så pass mycket boll som vi har haft under inledningen har inte varit bra för oss. Vi känner inte att vi riktigt har spetsen med boll som vi behöver.

Tycker du att ni har haft för mycket boll?

Ja. Det tycker jag att vi har haft i egentligen alla matcher, men framför allt i första mot Mullsjö.

Jag trodde inte att vi skulle få vara så spelförande som vi har varit. Vi var inte inställda på det heller.

Men det måste vara en svår sak att kontrollera under en match?

Ja, det är det. Det är lättare sagt än gjort.

Till helgens match saknas Filip Åkerblom och Joel Wadsten. I övrigt är alla spelare tillgängliga.