Åtta matcher återstår av seriespelet i SSL innan det är dags för slutspel där de åtta bäst ska göra upp. Mullsjö AIS ligger sexa i tabellen och kommer från två raka segrar, den senaste borta mot Växjö.

Nu väntar hemmamatch mot Höllviken – som föll mot Jönköpings IK i onsdags.

Och Mullsjö, som är ute efter en topp fyra–placering för att slippa topplagen i första slutspelsomgången, har revansch att utkräva efter förlusten nere i Skåne i början på året.

Några pinnhål ner i tabellen hittar vi Jönköping IK på nionde plats. JIK har gått riktigt starkt senaste tiden, radat upp fyra segrar och skaffat sig tio poäng ner till AIK som ligger under nedflyttningsstrecket.

Och visst bör 32 poäng räcka för att behålla SSL–statusen även nästa säsong. Nu sneglar JIK upp – mot slutspelsplatserna.

– Så är det ju, det måste man vara ärlig och säga. Det är inspirerande. Det kunde varit så att vi haft tio poäng ner och tio poäng upp, då hade det inte varit så inspirerande inför slutet, men nu känns det kul att kunna jaga. Det blir tufft men inte omöjligt att nå slutspel, jag tror vi måste vinna fem av de åtta avslutande matcherna för att klara det. Vi får ta det match för match, säger JIK–tränaren Niklas Pålsson.

Under lördagen väntar tufft motstånd hemma i arenan mot fjolårets finalister Växjö Vipers – som åkte på däng hemma mot Mullsjö senast. De senaste mötena med Växjö har slutat med förluster.

– Vi har som milstolpe att ta poäng mot alla lag i år och vi har Dalen, Storvreta och Växjö kvar. Vi har inte riktigt varit nära poäng mot Växjö innan, men vi har ändå närmat oss dem lite grand. De har fått lite för enkla kontringar mot oss tidigare vilket gjort att de hamnat i ganska bekväma situationer mot oss.

Om JIK–herrarna har gått bra har formkurvan pekat åt andra hållet för damerna. I förra omgången mot Västerås kom tredje raka förlusten. Kanske kan JIK–damerna vända trenden när det nu är dags för hemmamatch igen för första gången sen den 19 november.

– Det känns konstigt att inte ha spelat hemma på så länge. Vi tränar ju i hallen varje vecka, men åker sedan iväg och spelar. Det blir inte riktigt samma trygghet, men samtidigt så kan man släppa allt runtomkring lättare när man är iväg, säger centern Micaela Lundmark.

På söndag kommer Sirius på besök. Och efter 2–9 mot Dalen och 1–8 mot Rönnby har tränaren Robert Nordlund matchplanen klar.

– Vi måste tuffa till oss i försvaret och sedan få till mer fart i bollen så vi blir ett större hot offensivt. Senast mot Rönnby så var det alldeles för lågt bolltempo.