Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tuffa skadan – ansluter till J-Södras konkurrent

Anton Liljenbäck drog korsbandet förra året. Han fick sedan inget nytt kontrakt med J-Södra. Nu är han klar för superettans överlägsna etta Varbergs BoIS.

Det blev bara en säsong i J-Södra för Anton Liljenbäck. Backen hann göra 15 seriematcher för klubben under 2018 innan han slet av korsbandet.

Vid årsskiftet gick hans kontrakt ut, men det blev ingen fortsättning i Jönköping för Liljenbäck.

– Det är klart det är tråkigt. Det fanns ju ett kontrakt där, men jag tyckte det var för mycket konstiga saker i det så jag skrev inte på. Det är klart det suger. Jag skadade mig ändå när jag spelade för Jönköping och trodde att man kan få förlängt tiden ut tills jag är frisk då det är Försäkringskassan som tar alla kostnader. Men Jönköping var inte villig till det, sa Liljenbäck till Expressen.

– Vi erbjöd ett kontraktsförslag till honom som vi uppfattade att vi var överens om, men tillsammans med sin rådgivare ändrade han sig och det var det här beslutet de kom fram till. Hur de väljer att uttrycka sig får stå för dem, sa J-Södras sportchef Andreas Jankevics till JP.

Nu är Liljenbäck helt frisk från sin korsbandsskada och nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till till och med säsongen 2021. Det är samma klubb som han lämnade när han skrev på för J-Södra.

– Det handlar bara rent fotbollsmässigt om att ta sig tillbaka dit han var innan skadan. Då vet vi att det är en kvalitativ spelare som kan spela på en hel del positioner också. Sen på kort sikt hoppas jag ju också att det blir en bra försäkring inför en lång höst. Anton är en “tuta och kör”-kille så jag tror att om fem, sex veckor så kommer han vara med och konkurrera om startplatserna, säger Varbergs tränare Joakim Persson till klubbens hemsida.