Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter turerna med Mullsjö – nu har Palmqvist bestämt sig

Sebastian Palmqvist har nu bestämt sig för var han spelar nästa säsong.

Sebastian Palmqvist är klar för sin tionde säsong i Mullsjö AIS-tröjan. Efter många om och men är parterna överens och 25-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt.

Palmqvist har hela tiden deklarerat att han gärna stannar i Mullsjö – men har samtidigt inte gjort någon hemlighet av att det har funnits andra alternativ.

Mais erbjöd Palmqvist ett tvåårskontrakt. Något som 25-åringen nobbade.

– Jag fick ett tvåårskontrakt av Mullsjö, men jag ville bara ha ett år. Från början sa de att det inte gick, men till slut gick de med på det. Och när det kontraktet kom så var det inte samma förutsättningar som i tvåårskontraktet. Jag har sagt vilka förutsättningar jag vill ha, men efter det har vi inte snackat och någon deadline är inte heller satt, sa Palmqvist till JP-sporten den 26 juni.

I pressmeddelandet som skickades ut lyfter klubben upp att processen har varit utdragen "vilket skapat spekulationer".

– Jag har haft väldigt bra samtal med Hallstensson och min roll kommande säsong. Det känns spännande och vet att vi kommer forma ett starkt Mullsjö, säger Palmqvist i pressmeddelandet.

Kuggen har snittat över 50 poäng de senaste tre säsongerna och är glad över att vara överens med klubben om en fortsättning.

– Jag sagt det tidigare och vill vara väldigt tydlig med att jag helst spelar i Mullsjö. Det är fantastiskt att spela i Nyhem, tjatigt kanske men publiken är något utöver det vanliga.

Sportgruppens Daniel Unoson:

– Sebastian är en center som betyder mycket för oss. Både som spelare på plan men också för den kontinuitet vi vill ha i föreningen.

Unoson som har ansvaret för kontraktsförläningen från föreningens sida förklarar processen.

– Vi har haft en lång period av förhandling med dynamisk diskussion. Vi har tillsammans vänt på alla stenar för att hitta en bra lösning för Sebastian och föreningen. När vi nu landat en gynnsam lösning för båda parter blickar vi tillsammans framåt mot säsongen med fullt fokus på lagets framgång.

Kontraktet är skrivet på ett år.