Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyses: Konstnärens genomskinliga stövlar

Någonstans i Vaggeryd försvann hans kläder – nu kommer en vädjan från festivalen i Danmark: – Har du sett en Ikea-kasse med ett par genomskinliga stövlar? Hör av dig!

Björn Bergenheim från Stockholm är i Danmark på festivalen Borderland, som beskrivits som en europeisk variant av den amerikanska festivalen Burning Man – en veckolång kulturfestival i Nevada-öknen.

På festivalen ställer han ut en konstinstallation bestående av en stor spegelpyramid. När han skulle åka ner från Stockholm tog spegelpyramiden snabbt upp all plats i bilen, och därför ordnade han så att en bekant skulle köra ner resten av hans tillhörigheter i en skåpbil under söndagen. När skåpbilen kom fram såg han att en Ikea-påse med kläder samt ett par åtråvärda genomskinliga stövlar fattades.

Efter visst detektivarbete visade det sig att den bekanta tagit en paus på vägen för att av någon anledning hämta upp en gren som den sett i Vaggeryd. När denne sedan åkte iväg stängde den inte igen skåpbilens sidodörr ordentligt.

– Efter någon kilometer märkte man att sidodörren på skåpbilen var helt öppen. Ikea-påsen måste i farten ha fallit ur skåpbilen vid 19-tiden i söndags, nära korsningen vid Lagastigen och Jönköpingsvägen i Vaggeryd, säger Björn Bergenheim.