Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyst man greps i Småland – efter stor polisinsats

På tisdagen grep polisens FAST-grupp en av Sveriges mest eftersökta rymlingar, skriver Aftonbladet. Den 29-årige mannen hittades i ett hus i Anderstorp – där han låg gömd under en säng. – Vi visste att han var extremt skygg, säger en polisinspektör till Aftonbladet.

Den gripne mannen dömdes 2014 till två år och nio månaders fängelse för grova bedrägerier, bedrägerier, narkotikabrott och försök till grovt bedrägeri.

Sedan dess har han varit försvunnen.

Under tiden har mannen hånat polisen på sociala medier.

”Likt en nål i en höstack gömmer jag mig, men även med eld och magnet kan jag ej hittas”, skrev 29-åringen på Facebook, enligt Aftonbladet.

”Gömt sig på olika adresser i Småland”

Men på tisdagskvällen, vid 20-tiden, kunde mannen gripas i Anderstorp i Småland. Det rapporterar Aftonbladet.

– Han har gömt sig på några olika adresser i Småland under de fyra år som polisen letat efter honom. Han har också vistats i Spanien under sommaren 2018, säger en inspektör på polisens FAST-grupp till tidningen och fortsätter:

– Vi visste han var extremt skygg och flyktbenägen så vi hade bara en chans att fånga honom. När vi kunde observera honom på övervåningen i huset skaffade vi beslut om personell husrannsakan. Han hittades efter en stunds letande gömd under en säng och kunde omhändertas.

29-åringen fördes därefter till häktet i Jönköping och lämnades sedan över till Kriminalvården.