ISHOCKEY

Forwarden spelade i HV71 säsongen 2017/18 och stod då för en fin produktion med 34 poäng (20+14) på 50 matcher. Sedan dess har 23-åringen spelat i Nordamerika där han debuterat för Chicago Blackhawks och spelat sex matcher i NHL. Dock har det mestadels blivit spel i AHL-laget Rockford Icehogs där han den senaste säsongen gjorde 29 poäng (12+17) på 61 matcher.

Nu blir det en återkomst till SHL för värmlänningen som ansluter till Färjestads BK. Han har tidigare representerat klubben på J20-nivå och även spelat några matcher i SHL för laget från Karlstad.

– Det känns otroligt bra. Det har varit lite fram och tillbaka hur man ska göra men i slutändan var det magkänslan som tog över, säger Victor Ejdsell till FBK:s hemsida och fortsätter:

– Hem är alltid hem. Jag har köpt ett boende här i Karlstad och det kändes naturligt att komma tillbaka.

Färjestads sportchef Peter Jacobsson är nöjd med att Ejdsell väljer Färjestad.

– Det känns fantastiskt bra. Vi har länge velat att Victor ska spela hos oss och nu är han äntligen tillbaka, säger Jacobsson som ser att Ejdsell kommer ha en ledande roll i FBK:s lagbygge:

– Sist han var i Sverige spelade han i landslaget och gjorde 20 mål för en annan förening så det är klart att vi ser honom väldigt långt fram i vårt lag.