Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomidirektör leder regionen

Ekonomidirektör Jane Ydman är tillförordnad regiondirektör. Hon ersätter Agneta Jansmyr som är sjukskriven till början av december. Mats Bojestig har fått ökat ansvar och är närmaste chef för regionens direktörer under samma tid.

Agneta Jansmyr är sjukskriven sedan en tid tillbaka och en tillfällig tjänstemannaledning har utsetts för Region Jönköpings län. Det behövs för att skapa en tydlighet i ledningsfrågorna för både medarbetare och politiker. Arbetsuppgifter och ansvarsområden har också fördelats utan att någon extra person har anställts.

– Vi har uppdraget att lösa det inom organisationen och har bedömt att vi klarar det under den här perioden, säger Jane Ydman som alltså är tf regiondirektör.

Hon har sedan flera år ett nära samarbete med Agneta Jansmyr och känner till många av frågorna och uppdragen. Därför sågs det som naturligt att det var Ydman skulle ta sig an uppdraget som tf regiondirektör.

En omfattande roll

– Allt är inte nytt och okänt men det är klart att det är en skillnad för mig, det är en bred och omfattande roll. Jag försöker haka i frågorna men samtidigt har en del fördelats på andra.

Ingen utses att ersätta Jane Ydman som ekonomidirektör under den här tiden utan uppgifter i det uppdraget avlastas till fyra sektionschefer inom ekonomiavdelningen.

Fler uppdrag för Bojestig

Hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig har fått utökat ansvar och är närmaste chef för sjukvårdsdirektörerna Agneta Ståhl, Kjell Ivarsson och Micael Edblom samt tandvårdsdirektör Agneta Bartoll och direktören för Vårdcentralerna Bra Liv, Charlotta Larsdotter. Även utvecklingsdirektör Staffan Hägg och Göran Henriks vid Qulturum har nu Mats Bojestig som närmaste chef.

Mats Bojestig har också ansvaret för ärenden som rör Hälso- och sjukvårdsnämnden. Regional utvecklingsdirektör Christina Athlei har fått motsvarande ansvar för nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet (Ana) och för nämnden för trafik, infrastruktur och miljö, (Tim).

– Vi har haft och har en tät dialog med regionens ledningsgrupp och med den politiska ledningen, säger Jane Ydman.