Alice Ekros från Jönköpings Roddsällskap är just nu i USA och ska tävla för Sverige i rodd-VM. Tävlingarna arrangeras i Florida och det är hela 71 nationer på plats med över 1 300 deltagare.

Alice Ekros som fortfarande är Junior har fått möjligheten av förbundskaptenen att delta i Senior VM. Alice ror en ”dubbelsculler” (tvåmans båt) tillsammans med Annie Svensson från Falkenberg.

Alice har haft en mycket fin säsong och har bland annat kommit fyra på Junior-EM i Tyskland i våras och senare på sommaren en fin femte plats på junior-VM i Trakai, Litauen. En så framskjuten placering på JVM har Sverige inte haft sedan 1984.

Svenska truppen består av sex tävlande i fyra olika båtar och fyra ledare. De har varit på plats i en vecka nu för att acklimatisera sig, men det har varit en tuff förberedelsetid. Orkanen Irma drog in med full kraft över tävlingsområdet precis när Sverige skulle resa över. Avresan blev därmed senarelagd ett par dagar och när man väl kom fram så fanns inte tävlingsbåtarna på plats. Det containerfartyg som skulle transportera båtarna till Florida, hade också naturligtvis blivit drabbad av Irma och istället valt att ändra sin rutt och gått ner till México istället.

Efter mycket hårt arbete lyckades Sverige till slut få båtarna till en hamn i Texas för att därifrån sedan dra dem landvägen till Sarasota.

Alice och Annie gör sitt första senior-VM någonsin. De är båda unga och har framtiden för sig.

Tävlingarna pågår hela veckan med lopp varannan dag.