Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

El Duderinos nya storsatsning på Väster: Så vill de locka ölsugna i Jönköping

De har redan prisats som årets spritbar. Nu hoppas El Duderino att även erövra ölet. JP kan berätta att El Duderino tar över gamla Chili Thais restauranglokal på Juneporten. – Vi har väntat på den här chansen, säger delägaren Stefan Skotte.

För den som traskar förbi Västra Storgatan kan man se att Kennys Thai-restaurang, tidigare Chili Thai, står tomt och är under renovering.

– Det är sålt, ägaren vill vara anonym, säger tidigare ägaren Nguyen Hoang Le.

Nu kan JP ändå berätta att restaurangen tas över av den prisvinnande spritkrogen El Duderino. Delägaren Stefan Skotte bekräftar att de fem delägarna öppnar den 1 februari nästa år.

– Det har gått väldigt fort. Egentligen har vi inte sökt den här lokalen eftersom El Duderino redan har cementerat sin plats på kartan. Men vi är ensamma på Öster. Nästa ställe hade vi inte orkat dra på samma sätt själva, så vi har väl väntat lite på den här chansen. Just nu har vi vår tuffaste period med många julgäster, men det är klart att vi är taggade till tusen att öppna nytt, säger Stefan Skotte.

Ölkrogen mitt i nöjescentrum på Väster får namnet Yonder – taget från amerikanska söderns ”där borta” – och Stefan Skotte beskriver det som ett ”skönt vuxenfritids” med salongsmusik där ölet ska stå i centrum.

– Till skillnad från det vi gör på Öster med premiumsprit och dryckesutbud kommer vi lägga mer touch på stämningen och atmosfären. Här ska man käka god mat och erbjudas ölprovning. Det ska väcka gamla minnen till liv för oss som älskar öl, förklarar han.

Restauranglokalen är tre gånger så stor som El Duderino, något som ställer krav på de inblandade, menar Stefan Skotte.

– När vi öppnade ”Duden” var fokus på öl. Men spriten är det största intresset för oss och det ledde till att vi blev den bästa spritkrogen i Sverige. Det är möjligt att vi tappade de som var ölintresserade längs vägen, nu hoppas vi attrahera den målgruppen igen.

Kommer ni stänga igen El Duderino nu då?

– Nej, El Duderino behåller vi, det är vår pärla som vi är fantastiskt stolta över. Eventuellt kommer vi hålla stängt måndagar och tisdagar för att förändringen ska bli bra. Vi kommer lämna över mycket ansvar till Frida Löwenborg som blir vår nya restaurangchef på Väster.