Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev i Gränna hyllar världsstjärnan med porträtt

Elever på Ribbaskolan ställer just nu ut egna verk. Tova Arvidsson Jonsson hyllar världsstjärnan Avicii med ett porträtt. – Han dog på ett tragiskt sätt, säger hon.

För andra året i rad ställer elever på Ribbaskolan i Gränna ut egna verk i skolans allmänna utrymmen. Totalt samsas ett tiotal verk på en vägg intill uppehållsrummet.

Initiativet handlar, i grova drag, om att lyfta elevernas estetiska förmågor.

Tova Arvidsson Jonsson, som går i klass 7E på skolan, har tillsammans med kompisen Maria Gunnarsson varit drivande i arbetet med utställningen.

– Det är viktigt att vi elever får en chans att visa upp vår kreativitet, säger Tova, och får medhåll av sin kamrat:

– Det är roligt att få en chans att visa upp det man har gjort. Vi är stolta.

Blev illa berörd

Tova Arvidsson Jonssons bidrag till utställningen består av ett porträtt av världsstjärnan Avicii, som nyligen lämnade jordelivet. Hans bortgång har väckt uppmärksamhet runt om i världen, och har knappast lämnat någon oberörd.

– Jag har egentligen aldrig varit riktigt intresserad av den typ av musik som Avicii gjorde, men när han gick bort blev jag illa berörd, säger Tova Arvidsson Jonsson.

– Han dog på ett tragiskt sätt. Det var väldigt tråkigt, och jag vill hylla honom.

Planen är att målningarna ska hänga uppe fram till nästa omgång som äger rum nästa läsår, förutsatt att eleverna själva vill det.

– Många har sagt att de tycker att målningarna är fina. Jag vill måla mer framöver, gärna med mer färg, säger Tova Arvidsson Jonsson.