Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna läste över 3 000 böcker - här badar rektorn

Som en extra morot lovade biträdande rektor Andreas Swenlert att han skulle bada i Vättern, om eleverna läste 3 000 böcker under året. Det målet nåddes med råge och under fredagen fick han leva upp till sitt löfte. – Det kändes bättre när vi planerade detta i september, säger han.

I samband med Internationella läsdagen startade Torps skola ett läsprojekt för eleverna. De uppmanades att tillsammans läsa 3 000 böcker, om de lyckades lovade biträdande rektor Andreas Swenlert att bada i Vättern.

– Det är en del i att få eleverna att läsa mer, att få struktur och rutin kring det, säger han.

Eleverna lyckades med målet för två veckor sedan och hade då läst 3 300 böcker, vilket motsvarar omkring 12 böcker per elev.

– Jag gillar att läsa och det blev extra roligt med en utmaning och när fler läser samtidigt, säger eleven Siri Svernedahl, som läst hela 15 böcker sedan utmaningen drog i gång.

– Det kändes först som omöjligt för oss att läsa så många böcker men det gick, säger Emma Bergquist.

Nio grader

Det var både blåsigt och omkring nio grader i vattnet när Andreas Swenlert fick leva upp till sitt löfte i Vättern vid Sjöåkra i Bankeryd.

– När vi planerade detta i september kändes det bra, nu är jag mer skeptisk när jag ser vågorna men det känns jättekul att eleverna har lyckats, säger han innan han hoppar i vattnet.

Men han fick även sällskap av flera elever som passade på att ta ett dopp.

– Det var kallt men uppfriskande, säger eleven Oliver Lange Nyström.