Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvira från Vaggeryd i musiksamarbete för barn

En skiva, en musikföreställning och en tillhörande workshop som vänder sig till barn planeras. Elvira Seger fick idén när hon jobbade för Svenska Downföreningen.

Elvira Seger bor inte längre i Vaggeryd, men vi har berättat om hennes utveckling som musiker i samband med bland annat utdelning av stipendier ur Ella och Ingeborg Jonssons musikutbildningsfond. Elvira, som i dag är hemmahörande i Piteå, har också med jämna mellanrum återvänt till Vaggeryd för att bjuda på sin saxofonmusik.

Den här gången samarbetar hon med Linn Kårelid i projektet Innanförskogen.

– Idén började gro när jag arbetade med en musikvideo till Svenska Downföreningen. Sedan träffade jag Linn som delade samma tankar, säger hon.

Projektet är, enligt det pressmeddelande som har skickats ut, en berättelse om ett demokratiskt samhälle i de norrbottniska skogarna där alla får plats och hjälps åt. I skogen bor olika djur och varje djurkaraktär har en egen låt som beskriver deras egenskaper och personligheter. Som Kråkan Kajjan, ormen Ove och flyktfågeln Kimmie.

Alla låtar teckentolkas med stödtecknet TAKK som barnen får lära sig att göra tillsammans med artisterna under föreställningen.

Elvira och Linn har stora planer för projektet, vilka innefattar översättning till flera olika språk, som minoritetsspråket meänkieli (som har likheter med finska och talas i bland annat Pajala, Haparanda och Gällivare).