Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Gullstrand fixade GP-medalj

Simhoppsstjärnan Emma Gullstrand, från Jönköpings Simsällskap, hoppade i sin första GP-final – och fick med sig en medalj.

Från den 14 till den 16 februari avgörs simhoppningens Grand Prix i Madrid. Emma Gullstrand, från JSS, tog sig, efter försökstävling och semifinal, till finalhoppningen på tre meter.

I finalen blev det en ganska bra start på det första hoppet, det tyska hoppet med 2½ volt i pik. Det andra hoppet, 3,½ volt framåt i pik, dippade hon. De tre sista hoppen, 2½ Mollbergare, 2½ baklängesvolt samt 2½ volt framåt med en skruv placerade hon precis som hon ska göra "varje gång".

Kassidy Cook och Sarah Bacon, båda från USA, tog de två första platserna med 308.10 respektive 297.60 poäng. Emma Gullstrand fixade bronsplatsen med 295.55 poäng.

Vinko Paradzik, också han från JSS, tävlade i höga hopp på fredagen. Paradzik nådde inte slutfinalen och slutade på en sjundeplats.