Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En anhållen efter bedrägeriförsök på hotell

En person anhölls under torsdagskvällen misstänkt för bedrägeri i samband med en hotellbokning i Jönköping. En bankkortsinnehavare hade upptäckt att någon stulit kortuppgifterna och genomfört bokningen på hotellet.

Polisen uppger att de först fick ett samtal från hotellet under dagen om det misstänkta kontokortsbedrägeriet. Personal på hotellet hade i sin tur blivit kontaktade av bankkortsinnehavaren som hade upptäckt att bokningen hade gjorts på hotellet genom att någon fått tag i kortuppgifterna.

Polisen begav sig då till hotellet i Jönköping och konfronterade personerna som hade checkat in på rummen. En person i sällskapet, en man i 30-årsåldern, fick vid det tillfället följa med polisen för att förhöras. Efter förhöret fattade åklagare beslut om att mannen skulle anhållas. Polisen uppger att mannen är anhållen som skäligen misstänkt för bedrägeri. Skälig misstanke är den lägre misstankegraden.