Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av de döda männen i bilen är identifierad

Polisens grova brottsgrupp har tagit över utredningen om de båda männen som på påskafton hittades döda i en bil vid Motell Vätterleden. En av männen har identifierats. – Den rättsmedicinska obduktionen kommer att vara avgörande för oss framöver, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp i Jönköping.

Grova brottsgruppen tog över ärendet på tisdagsmorgonen och ägnade förmiddagen åt att gå igenom händelsen och åtgärderna som polisen har gjort.

– Vi har även börjat planera vad vi ska göra framåt, säger Stefan Sundling.

”Dödsfall utan synlig anledning”

De båda döda männen hittades vid lunchtid på påskafton av förbipasserande, vilka ringde polisen. Klockan 15.31 på påskafton bekräftade polisen att de båda personerna i bilen hade konstaterats avlidna.

– Det är två dödsfall utan synlig anledning eller naturlig förklaring, säger Stefan Sundling.

Polisen påbörjade en teknisk undersökning av platsen och spärrade av området. Det båda männen som satt i bilen fördes till Linköping för obduktion. Stefan Sundling vet inte, men hoppas att obduktionen är klar i slutet av veckan.

Utländsk medborgare

Bilen de döda männen satt i var polskregistrerad. En av männen är identifierad som utländsk medborgare, Stefan Sundling vill inte säga mer än så. Den andre mannen är inte identifierad till 100 procent. Stefan Sundling vill heller inte kommentera männens ålder.

– Det viktigaste för oss nu är att fastställa båda männens identitet och hitta någon form av dödsorsak, säger han.

Händelsen utreds av polisen som vållande till annans död.

”Slaskrubricering”

– Det är en slaskrubricering när vi inte har klara förutsättningar om vad som har hänt för att komma åt tvångsmedlen som krävs, säger Stefan Sundling.

Polisen har ingen misstanke om brott i nuläget. Flera vittnen har förhörts i helgen och man har fått in ett antal tips om händelsen som både har kontrollerats och som man har kvar att följa upp.

– Vi ska säkra bevis för att täcka upp för alternativa scenarion som kan råda framöver. Dessa är brott, naturligt dödsfall, suicid eller olyckshändelse, säger Stefan Sundling.

Han säger att man inte utesluter något av de alternativen och att det inte finns något som pekar åt det ena eller andra hållet.

– Det är ett udda ärende, naturligtvis.