Robin Svallin är en stor, tuff och aggressiv defensiv linjespelare med många års erfarenhet och den största värvningen Spartans gjort hittills.

Han kommer närmast från Tyresö Royal Crowns där han spelat de tre senaste säsongerna, har totalt sex säsonger i landets högsta serie, superserien, och har också spelat utomlands i bland annat Pribram Bobcats.

– Den här värvningen av Robin är inte bara viktig för oss som lag, det visar också att Spartans menar allvar med vår fotboll. Vi är en klubb på frammarsch som siktar uppåt, Robin kommer vara en viktig del i det, säger Spartans sportchef Fredrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Robin Svallin är en mångsidig spelare som kan spela på båda sidor av bollen, men har de senaste åren primärt spelat på defensiva linjen. Hans storlek och enorma motor gör att han är en mardröm för motståndaren att möta, vilken sida av bollen han än står på.

– Robin är en pusselbit vi har saknat hela våren. Han kommer inte bara fylla en position vi varit tunna på, utan också lyfta hela försvaret. Med sin rutin och sin fysik kommer Robin skapa ett oerhört tryck mot lagen vi möter. Det kommer också göra att han drar på sig uppmärksamhet från motståndarna, vilket öppnar för de andra spelarna. Det här är den största värvningen vi gjort någonsin, inte bara med tanke på rutinen hos Robin, utan också hans enorma storlek på 191 cm och beundransvärda 130 kg, säger klubbens defensiva koordinator Joakim Holmqvist.