Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En till sjukhus efter olycka på väg 40

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En bil voltade av vägen på riksväg 40 vid Hedenstorp tidigt på lördagskvällen. En person fick föras till sjukhus.

En personbil körde av vägen på riksväg 40 i höjd med Hedenstorp, i riktning mot Jönköping, vid 17.50-tiden på lördagen.

– Bilen hade tappat vägfästet och åkt in i vajerräcket och över på andra sidan, säger Fredric Malm, brandmästare på räddningstjänsten, som var på plats vid olyckan.

Bilen voltade och landade på taket. Enligt polisens initiala uppgifter var fyra personer inblandade olyckan, det visade sig senare att det var tre personer som drabbat.

– Det var tre personer, varav en är förd till sjukhus, säger Fredric Malm som var på plats vid olyckan.

Personen som fördes till sjukhus var kvar i bilen när räddningstjänsten fick larmen, men hade lyckats ta sig ut när styrkorna kom fram, uppger Fredric Malm. Den drabbade var vaken och talbar när han fördes iväg med ambulans, men skadeläget är oklart, uppger Fredrik Malm.

Under 15–20 minuter under räddningsinsatsen var det helt stopp på vägen i riktning mot Jönköping innan trafiken kunde börja rulla sakta förbi platsen igen. Det hade också kommit skräp på vägbanan i motsatt riktning som räddningstjänsten röjde undan, varför även trafiken mot Göteborg påverkades en stund.

Strax innan klockan 19.00 hade räddningstjänsten en enhet kvar på platsen som inväntade bärgare till bilen.