Patricia Svensson är onlinechef på Hallpressen och vill skapa ett forum där allmänheten kan föra diskussioner om viktiga frågor i kommunen. Hon ser satsningen som ett annat sätt att bedriva journalistik.

Jag när en liten dröm om att detta blir ett återkommande evenemang. Vi ser det som ett journalistiskt grepp och är för debatt i en sund och livlig diskussion, säger Patricia Svensson.

Debatten är öppen för alla som vill träffas och diskutera viktiga frågor i avslappnad miljö. Det är meningen att vara en plattform för att ställa viktiga frågor till dem som beslutar om kultur och dem som utövar kultur i kommunen. Den som är nyfiken kan besöka Harrys på Brunnsgatan den 25:e april. Förhoppningen är att det ska bli fler tillfällen för att kunna diskutera fler frågor som är viktiga för invånare i kommunen.

Det kommer bli spännande. Den här typen av debatt förs på sidorna i vanliga fall och det är roligt att ta ut den i verkligheten. Det märks att många är intresserade av kulturfrågor, säger Emilia Söelund, kulturredaktör på Jönköpings-Posten, som kommer vara moderator under debatten.

Vi kände här på Jönköpings-Posten att det behövdes en plattform för Jönköpingsborna att diskutera det här. Jag hoppas att det kommer mycket folk. Ett fullmäktigemöte känns ju inte så himla inbjudande. Dit går folk bara för att lyssna. Här försöker vi skapa en dialog i en trevlig miljö. Jag tror att staden skulle må bra av detta, säger Patricia Svensson.

Panelen består av politiker och kulturutövare och Anders Rydell, kulturchef på Hallpressen och författare, sitter med som representant för det senare.

Den här debatten är till för att reda ut lite frågor och pressa politikerna på satsningar framöver. Kommunen vill ju att det ska bli en men än så länge har ingen ekonomisk satsning gjorts, säger Anders Rydell.

– Vi lever i ett informationssamhälle där kulturen är en fråga som berör alla delar. Det handlar inte bara om satsningar och stöd. Det är så mycket större än så.

Emilia Söelund har tidigare modererat debatter och ser fram emot kvällen.

Det blir samtal i ett informellt sammanhang. Det ska vara bekvämt att komma oavsett om man arbetar med kultur eller inte.