Under måndagen var ungefär 200 elever och 30 ur personalen hemma, då restriktioner om att vara just hemma om man känner sig förkyld eller har liknande symptom framtagits.

— Baserat på det har jag tagit beslutet att tillfälligt omorganisera skolan och undervisningen med omedelbar verkan. Skolan flyttar studiedagen från 3 april tills i morgon tisdag 17 mars. Distansundervisning för årskurs 6-9 börjar nu på onsdag, säger rektor Simon Varley.

Han berättar att Fritids kommer att hålla öppet oavbrutet för barn mellan 7 och 11 år. Alla vårdnadshavare som inte har möjlighet att ta Vab eller arbeta hemifrån på grund av samhällskritiska funktioner, ensamvårdnad eller andra skäl, kommer att kunna få en fritidsplats om de önskar det.

I små grupper

Enligt skolledningen ses åtgärden inte enbart som en stängning utan mer som en omorganisation. För de 7-11-åringar med föräldrar med samhällsbärande funktioner (eller med föräldrar som av andra skäl inte kan vara hemma) kommer skolan att hålla öppet med anpassad undervisning i små grupper.

— Jag har som sagt inte stängt skolan, jag har anpassat och omorganiserat den för att möta den verklighet vi nu befinner oss i och för att förhindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Lunch kommer också att kunna hämtas vid skolan för de elever som önskar det.

Relaterat till artikeln