Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esse Petersson kan bli av med sin plats efter ryktesspridningen om våldsdådet

Liberalernas Esse Petersson är i blåsväder. Efter utspelet och ryktesspridningen i sociala medier om skottlossningen i Värnamo kallar partiet nu till ett extrainsatt styrelsemöte. Petersson riskerar att bli struken i partiets lista till riksdagen. – Du vill veta hur jag ställer mig till det? Jag har inga kommentarer.

Liberalerna i Jönköpings län har kallat till ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av de uttalanden Esse Petersson gjort på Facebook efter skottlossningen i Värnamo förra veckan. Inlägget, där Petersson skrev att ’nysvenskar’ låg bakom våldsdådet, har mötts av tuff kritik från partikollegan och länets förbundsordförande Emma Carlsson Löfdahl, som anser att Petersson bedriver ryktesspridning utan att kontrollerat uppgifterna.

– Han pekar ut en grupp människor utan grund, säger hon.

Styrelsemötet äger rum på lördag. Då ska Esse Peterssons framtid i partiet diskuteras.

– Jag delar Emmas kritik och analys av det som inträffat. Vi ska ha en diskussion, säger partiets gruppledare Jimmy Ekström som inte vill uttala sig, utan hänvisar till Carlsson Löfdahl.

Esse Petersson kandiderar till riksdagen för Liberalerna i höstens val, en plats han nu kan bli av med. I värsta fall riskerar Petersson att uteslutas ur partiet.

– Jag vill inte förekomma styrelsens beslut. Vi har olika saker vi ska lyfta. Men det här är inte acceptabelt beteende när man är en kandidat för oss. Det går emot uppfattningarna vi har.

Har ni uppmanat honom att ta bort inlägget på Facebook?

– Jag har sökt honom även idag men inte fått tag i honom, säger Emma Carlsson Löfdahl.

Esse Petersson vill inte kommentera beskedet att partiet kallat till möte om hans framtid.

– Du vill veta hur jag ställer mig till det? Jag har inga kommentarer. Jag tycker det är en märklig behandling av folk som har stort förtroende bland allmänheten. Det visar vilken enfaldig syn de har på människors rätt att hylla ärlighet och verklighet.