Att bekosta en egen konstgräsplan är dyrt, men en grupp ledare på Ekhagen insåg att man med hårt arbete skulle kunna klara kostnaden. Beslutet togs den 1 maj och då hade man fram till sista juni på sig att jaga ihop 400 000 kronor.

Det fanns de som inte trodde att det var möjligt, men vi var ett gäng som arbetade hårt med att jaga pengar från sponsorer och privatpersoner och till slut hade vi fått ihop vad som behövdes. Resterande medel fick vi via RF, säger Mattias.

Man hittade en leverantör i Kina och kunde köpa gräset utan några mellanhänder och sparade därmed en jättestor summa. Allt arbete som krävdes på hyvling, utjämning och packning, hundratals timmar, har man gjort ideellt och en helg i början av september lade ett 40-tal medlemmar ut mattan.

På söndagen invigdes sjumannaplanen under pompa och ståt och Alvin Elm och Felicia Karlström fick äran att klippa det blågula bandet.

Det här är ungdomarnas plan och ungdomslagen har företräde när det gäller träningstider. Än saknar vi en del anläggningsmaskiner, men här hoppas vi på hjälp av kommunen, säger Mattias.