En ny kulturplan ska göras i kommunen, där visioner och ambitioner för kulturen fastställs. Nu vill kommunen inhämta idéer och önskemål som kan ligga till grund för denna plan och det vill man göra på kulturtinget 1 december.

Vi bjuder in alla som jobbar med kultur – politiker, studieförbund, kulturföreningar, ja alla man kan tänka sig, säger Karin Semberg.

Det som kommer fram på kulturtinget kan alltså få stort inflytande på de kommande kultursatsningarna i Jönköping.

Till sin hjälp tar kommunen journalisten och samhällsanalytikern Carlos Rojas, som bland annat var med och startade tidningen Gringo.

Han duktig, rolig och lyckas extrahera bra slutsatser. Syftet med kvällen är ju att vi ska försöka få fram en bunt med visioner, åsikter och önskemål, säger Susan Bolgar, avdelningschef för kultur och förening.

Tanken är att Carlos Rojas ska sammanställa åsikter och önskemål som kommer fram i en rapport, som kultur- och fritidsförvaltningen kan jobba vidare med.

1 december klockan 17 är det alltså dags. Platsen blir Caféscenen på Kulturhuset Spira. Den som vill komma får anmäla sig eftersom platserna är begränsade.

För Jönköpings kommun är det första gången kulturting arrangeras. Det har gjorts inom landstinget tidigare år, men nu rekommenderar Region Jönköpings län att alla kommuner även ska anordna egna kulturting.