Vi är precis i startgroparna och räknar med att ha en 90-procentig beläggning inom sju-åtta månader, säger Magnus Björkegren, anläggningsansvarig.

Mitt lager ingår i Nivikakoncernen. Sedan två veckor tillbaka finns det på Birkagatan intill Erikshjälpen i Huskvarna.

Self storage innebär ett litet extra förrådsutrymme. Det har en egen dörr och är skyddat mot insyn. Den som hyr kan gå själv in i sitt förråd mellan klockan 6 - 22.

Vi har låsta dörrar till byggnaden, larm och kameror. Det gör att ingen obehörig kan ta sig in, säger Magnus Björkegren.

Mitt lager har nu 203 förråd till uthyrning. Dessa är på allt från två till 78 kvadrat.

Det stora spannet i storlek gör att de kan bli intressanta för många. Målgrupper för uthyrning är allt från företag till privatpersoner som behöver ett extra utrymme.

Vi hade ett äldre par som flyttade från en villa på 350 kvadratmeter till en lägenhet på 130. Istället för att göra sig av med möbler som inte fick plats hyrde de ett förråd, säger Magnus Björkegren.

Den som hyr gör det månadsvis. Det innebär att den som vill säga upp det kan göra det i mitten av månaden och lämna det två veckor senare.

Det är hela affärsidén att man inte sitter fast i långa kontrakt, säger Magnus Björkegren.

Nivika har sitt huvudkontor i Värnamo. Den 13 juni startade koncernen ett Self storage på orten med 50 förråd för uthyrning. Nu väljer man således att satsa i Huskvarna. Valet var enkelt eftersom Nivika äger byggnaden på Birkagatan.

Vårt företag har under en längre tid funderat på att starta en verksamhet av den här karaktären. Vi har dock haft många andra projekt på gång. Det har gjort att vi inte startat något. Därför är vi tacksamma att vi nu knutit kontakt med Magnus som vill genomföra och driva det här, säger Jan Abrahamsson, fastighetschef på Nivika.

Mitt lager har varit igång i 14 dagar och har fått in lika många hyresgäster på den tiden.

Vi får i snitt in en om dagen som vill hyra åt oss. Så sakta men säkert höjer vi beläggningen på våra förråd, säger Magnus Björkegren.