Det var den 18 juli 2017 som olyckan som hade kunnat sluta i katastrof var framme, men de inblandade hade änglavakt. Tre personer som färdades på E4 strax norr om Huskvarna fick bensinstopp.

I rätten berättade en av brottsoffren att de hade missbedömt hur mycket bensin de hade så de fick stopp och stannade så nära kanten som möjligt. Mannen berättade att de stod så nära vägräcket att de inte fick upp dörrarna. De öppnade för hundarna som satt i bagageutrymmet. Sedan bestämde de att han skulle gå och köpa bensin. När han skulle krångla sig ut ur bilen fick han en smäll i bakhuvudet och det svartnade för ögonen.

Det som nu inträffat enligt domen är att en man i 50-årsåldern i hög fart kört in i den stillastående bilen. Han som körde hade vid tillfället en alkoholkoncentration i blodet på 2,07 promille, gränsen för grovrattfylla ligger på 1,0 promille i blodet.

Mekaniker uppskattade att mannen i 50-årsåldern kört i 90-100 km/h vid kraschen. Bilen har slungats framåt och träffat vägräcket och sedan studsat tillbaka. Hundburen var nästan helt demolerad. Alla tre undersöktes av ambulanspersonal och fördes till Länssjukhuset Ryhov. Målsägande fick ett jack i bakhuvudet och fick sys med flera stygn. De övriga i bilen klarade sig undan med blåmärken.

Mannen har erkänt brott och döms till två månaders fängelse för grov rattfylla och grovt vållande till kroppsskada. Han berättade att han kört från Stockholm och vid Brahehus stannade han för att sova. Han har där druckit sex eller sju öl och en halv flaska whiskey under en kort tid. Sedan satte han sig och körde vidare och detta kommer han ångra hela sitt liv berättade han i rätten.

Målsägande berättade i rätten att han får huvudvärk och värk ner i nacken ett par gånger i veckan efter kraschen.