Det brukar jag inte bli. Ni är underbara. Och inte kloka, säger Mia, torkar bort en liten tår och konstaterar sekunderna senare att det är tur att hon har sminkväskan med sig till jobbet den här dagen.

Klockan närmar sig halv nio på morgon och på BB börjar de sista frukostgästerna plocka i ordning sina brickor. Det är nyblivna mammor, små bebisar i plastlådor och en annan pappa som lite förvånat undrar vad som står på.

Läs mer: Klass 2B överraskar Mrs Bergman

Mest förvånad av alla är nog Mia. Hon står i köket när en efter en i personalgruppen plötsligt dyker upp i korridoren med barnmorskan Magdalena Hult längst fram.

Goa Mia. Du är en sådan varm och rolig glädjespridare. Iklädd i allt från lucias vita skrud och tomtens tjocka mage till påskkärringens gula schalett och fräknar skrider du fram i våra korridorer. Med ditt smittande skratt och din otroliga omsorg sprider du glädje till våra nyblivna familjer och personal på hela kvinnokliniken, säger Magdalena och överlämnar buketten innan det blir kramkalas.

Just kramar, säger Mia, är viktigt. För mår personalen bra mår patienterna bra.

Det är därför hon fixar ingefärshuttar varje dag och ordnar med personalens fika. Något hon för övrigt har koll på också denna morgon trots att den blir riktigt som andra morgnar.

Men oj, jag har glömt att sätta på kaffet, säger Mia bland alla kramar, blommor och fina ord.

Läs mer: Flickorna på Havsörnen är bäst

Egentligen är hon tryckeriarbetare men hamnade för många år sedan på restaurang Matilda på Ryhov. För tre år sedan började hon arbeta kvällar och helger på BB och sedan två år är hon där på heltid.

Kallar sig köksa och ser till så att det finns frukost, lunch och kvällsmat. Håller ordning på att alla får rätt kost men också att ingen på avdelningen går hungrig.

Jag har världens bästa jobb. Med bebisar, trötta och glada föräldrar och den här goa personalen, säger hon.

Att det är ömsesidigt är dessutom tydligt. Men också att det inte bara är personalen som uppskattar Mia och hennes jobb. Många nyblivna föräldrar minns just henne efter sin vistelse på BB.

I våra patientenkäter nämns ofta Mia, säger Britt-Marie Lundqvist som är vårdenhetschef.

I matsalen är det nu helt lugnt – trots att avdelningen just den här dagen har fullt – och Mia ska plocka in frukosten och ta hand om disken. Nästa arbetsuppgift blir att beställa morgondagens mat (en lista som finjusteras senare) och börja fixa med lunchen.

Efter lunchen är det disk igen. Sedan ska jag gå och träna lite innan kvällsmaten ska serveras, säger Mia som alltid har tid och blick för det lilla extra.