Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoritfall och framtidslöften på Vaggerydstravet

Svåra val, favoritfall och framtidslöften. V4 och V5-spelet på Vaggerydstravet speglade valsöndagen.

V5:an inleddes med en starkprestation av Ourangel U.R och Christoffer Eriksson som höll favoriten Carl-Johan Jepson och Zeit Holz bakom sig hela vägen.

– Vi hade respekt för Carl-Johans häst, men när vi fick bestämma från täten så blev det bra, säger Christoffer Eriksson som var väldigt nöjd.

Det här var första vinsten för hästen som har fina gener: Pappa är From Above som vann elitloppet 2003 med Örjan Kihlström och mamma är populära V75-profilen Hoity Toity Face som sprang hem närmare 2 miljoner innan hon gick till avel 2012, ofta med Jenny J. Karlsson i sulkyn.

25 försök har det tagit för Ourangel, men i dag stämde allt ochkanske släpper det nu för femåringen.

– Hon har kunnat vara lite uppjagad på tävling men det har blivit bättre och bättre, mös Christoffer Eriksson.

Andra avdelningen, tillika loppet till Gösta Asplunds minne, inleddes med tjuvstart och en allmänt stökig andra start där två favoriter galopperade bort sig.

I stället tog Mahjong och Stefan Söderkvist ledning och vannkomfortabelt trots flera attacker på upploppsrakan.

– Stabil insats där jag kunde bevaka ledningen och han svarade när jag bad om det. Trevlig häst som sköter sig och alltid gör rätt, säger Söderkvist.

V5-3 vanns av Chuck Camtooch Bernardo Grasso efter upploppsstrid innan V5-4 (V4-1) spräckte många system; Wingait Erik med Stefan Persson var dagens spik i båda spelen men kunde inte svara upp mot Mikael J Andersson och Stall Palema–hästen Diva Deo som var urstark mot slutet.

V5an (V4-2) avslutades med ett svårspelat lopp där andrahandsfavoriten Elway Am och André Eklundh till slut vann efter en offensiv körning: 3:e utvändigt in i sista kurvan men starkast sista biten till mål.

Mikael J Andersson tog ganska komfortabelt sin andra seger för dagen tillsammans med Hjalle Palema i V4 lopp 3, och även Stefan Söderkvist blev dubbelvinnare då han avslutade V4 med vinst bakom Ester Eleonora.

Rätt V5-rad gav 10 693 kronor medan V4 delade ut 1 341 kronor.