JP-golfens jubileumsupplaga bjöd på närmast perfekt golfväder. Trots att mörka moln såg ut att omringa Ryfors GK, och trots att det i exempelvis Mullsjö regnade rejält, kunde hela den 20:e finalen spelas i närmast perfekta förhållanden.

– Vädret kunde knappast varit bättre, konstaterade Marie. Vi spelade kval i tisdags och då var det inte alls lika skönt som idag, även om vi slapp det värsta busvädret.

Och spelet fungerade uppenbarligen lika bra.

– Vi spelade stabilt, gjorde inga kostsamma misstag utan höll bollen i spel hela tiden.

Ett gångbar taktik uppenbarligen för ett par som är väl bekant med den för dagen utmärkta Ryfors-banan.

– Numera bor jag i Stockholm, har Huvudstaden som klubbtillhörighet, men innan dess var det ju Ryfors det handlade om, sa Tom.

Båda två är flitiga golfspelare var och en på sitt håll. Men så mycket tävlande tillsammans blir det inte.

– Kanske någon greensome någon gång, och så JP-golfen då.

Att det spelades foursome, där man slår ut på vartannat hål och sen spelar vidare varannan gång, i stället för kvalets greensome där man har två chanser på utslaget satte helt klart sina spår i resultatlistan.

Det blev till slut bara tre par som slutade på röda siffror, under par efter en final där många berättade om bekymmer med puttandet på de inte alltid lättlästa Ryfors-greenerna.

Mor och son Ågren slog till i femte finalförsöket, vann JP-golfens final 2019.

Tvåan, Torpa Boyz (Nicklas Holmqvist och Stefan Emanuelsson från Hook) landade på 70 slag netto, hade precis som vinnarparet 14 tilldelade slag med sig ut.

Trea blev TnT, Magnus Törnqvist och Joakim Turnbull från Jönköpings GK på 71 slag. En eagle på åttonde hålet gjorde förstås sitt till.

Men dagens bästa runda svarade fyrorna, Team Djöp för.

Alexander Johansson, Gränna och Pontus Andersson, Hook, hade bara tre slag med sig när de slog ut på hål tio varifrån halva fältet av de totalt 74 finalparen startade. 75 slag totalt betydde 72 netto och alltså en fjärdeplats.

Som vanligt sköttes arrangemanget prickfritt av en vid det här laget väl intrimmad funktionärsstab. Ryfors ordförande Ulf Karlsson tackade alla inblandade för ett gott jobb och skickade – liksom många andra den här jubileumslördagen – en hälsning till medarrangören.

– Vi ser fram emot 20 år till…