Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filippa Idéhn med mot Ryssland: ”En härlig utmaning”

Förbundskaptenen Henrik Signell har presenterat sin första landslagstrupp för året. I den ingår målvakten Filippa Idéhn, som har ett förflutet i IK Cyrus och Hallby.

28-åriga Filippa Idéhn, som är uppvuxen i Jönköping, har hunnit samla på sig en massa landslagsrutin. Inför de kommande landskamperna står Brest Bretagne-målvakten noterad för 105 matcher för damlandslaget i handboll.

Den 22 och 23 mars kan den noteringen utökas, då Sverige spelar två landskamper mot den regerande OS-mästaren Ryssland i Eskilstuna och Norrköping. Landskamperna är för svensk del en uppladdning inför VM-kvalmötena med Slovakien i månadsskiftet maj/juni.

– Ryssland har ruskigt bra handbollsspelare och även om de ofta byter en del spelare mellan samlingarna kan de alltid ställa upp med ett landslag som kan slå de bästa i världen. Det blir en härlig utmaning för oss, säger förbundskaptenen Henrik Signell i en kommentar på landslagets webbplats.

Senast Sverige och Ryssland drabbade samman var den 12 december i huvudrundan i EM i Frankrike. Sverige vann den matchen med 39–30 mot ett Ryssland som senare föll med tre bollar i EM-finalen mot Frankrike.

Filippa Idéhn skapade tack vare sitt målvaktsspel rubriker under EM, bland annat då hon gjorde en alldeles strålande insats mot Serbien i gruppspelet. I den matchen räddade Idéhn 19 bollar och hade starka 49 i räddningsprocent.