Rånet mot Coop-butiken skedde

– Vi hoppas på att få in iakttagelser där någon kan känna igen personerna både före och efter rånet. Det var relativt rent på kvällen och det rör sig inte jättemånga personer ute vid den tidpunkten. Dessutom har en av gärningsmännen ett relativt ovanligt sätt att röra sig på, säger Marcus Holm, utredare på Jönköpingspolisen.

På butikens övervakningsfilm syns två män ta sig in i butiken där den ena mannen är beväpnad med en stor machete. I samband med rånet hotades butikspersonalen och männen tvingade till sig en mindre summa pengar.

– Vi har hört ett antal vittnen och vi väntar även på vissa resultat av den tekniska undersökningen, säger Marcus Holm.

Genom att offentliggöra övervakningsfilmen från Coop hoppas polisen på att få tips om de misstänkta gärningsmännen. "Det kan röra sig om att någon känner igen kroppsspråk, kläder eller annat som kan vara av intresse för polisens utredning", skriver Tommy Thorngren, pressansvarig för polisen.

– Nu har det gått ett tag sedan rånet inträffade och vi har gjort de utredningsåtgärder vi känner att vi behöver göra. Nu ställer vi hoppet till att få hjälp av allmänheten, säger Marcus Holm.

Polisen har under utredningens gång ännu inte kunnat identifiera någon misstänkt gärningsman.

Den som har tips om rånet uppmanas att kontakta polisen på telefonnummer 114 14.