Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina placeringar när friidrottens säsong drog igång på allvar

I helgen drog friidrottssäsongen igång på allvar. Detta då Quality Hotel Games avgjordes i Växjö.

Det var en stor tävling som arrangerades. Över 2 500 starter från seniorer ner till tolv år. Det var rejäla startfält i många klasser och grenar, men inomhushallen i Växjö är byggd för stora tävlingar och där kommer också inomhus-SM för seniorer hållas i februari.

Från Jönköpingstraktens klubbar var det en hel del aktiva som tävlade och det blev många bra resultat och flera placeringar i topp.

Bästa grenen från kretsen var denna gång höjdhopp. Vilgot Hakeman från IKHP vann höjd på goda 158 centimeter i P14-klassen. Vilgot blev också femma på 60 meter.

Klubbkompisen Emma Sandin i F15 blev tvåa på 164 centimeter, samma resultat som segrarinnan. I samma klass hoppade också Lova Ekberg, från Hovslätt, 151 centimeter och det var hela åtta tjejer som stannade på den höjden.

Clara Gudmundsson i F12 var nästa höjdhoppare som fick hämta en fin pokal för sin tredjeplats i höjd med 135 centimeter.

I P12 gjorde Theodor Rogö från Habo Friidrot nästan en hel mångkamp och det var topplaceringar i alla grenar. Tvåa i höjd på 145 centimeter och i kula med 8.57 meter, nytt personbästa i längd med 480 centimeter och han sprang snabbt på både 60 meter och 200 meter där det också blev tredjeplatser.

Emil Mennborg från IKHP vann 800 meter i P12 på fina 2,40,17.

I P15 överraskade Ted Bohman från Hovslätt genom att i sin första friidrottstävling bli fyra på 60 meter med tiden 7.54.

I F17 visade Ella Axén från Hovslätt att hon kan springa fort, 7,96 sekunder i försöken och i finalen blev det en sjundeplats.

I seniorklasserna var det tufft motstånd och Petter Gustafsson från IKHP, som satsar lite mot mångkamp, hade bästa gren i 60 meter häck där det blev en fjärdeplats med tiden 8.14.

I stav för män hoppade Hovslätts Teodor Sobczyk hela 4.18 meter, som var inomhuspers.

För alla aktiva på plats var det också kul att få se världsresultat av Khaddi Sagnia i längd, Angelica Bengtsson i stav och Max Hrelja på 60 meter häck i seniorklassen.