Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina SM-resultat av Jönköpingskretsens unga friidrottare

I helgen avgjordes årets junior- och ungdoms-SM. Juniorerna tävlade på Slottsskogsvallen i Göteborg och 15–16-åringarna var i Trollhättan.

I Göteborg var det Hovslätts IK som stod för nästan alla deltagare från Jönköpings friidrottskrets upptagningsområde och ett flertal aktiva gjorde fina prestationer.

I P17 fick Hovslätt en silvermedalj i slägga genom Hampus Wallin där han kastade 62,38. En bit från personbästa men han höll ändå undan för killen som ligger tvåa i Sverigestatistiken.

Nu hoppas Hampus på en biljett till ungdomsfinnkampen efter sin andraplats. Alla vinnare blir direkt uttagna men övriga får vänta några dagar. Wallin var också med i diskus och blev sexa.

I samma åldersklass gjorde Gustav Lundqvist sina bästa tävlingar på både 800 m och 1500 m. I båda loppen startade man i ett högt tempo och på 800 m blev det en femteplats och personligt rekord med över en sekund 2.00.86 och på 1500 m kom han sjua och tangerade personbästat 4,17,74. Lundqvist ska också springa i förtävlingen i Göteborgs GP.

Victor Akande hade inte tusendelarna med sig i P17 100 m. Samma tid som siste man som gick till final och man fick skilja löparna åt genom att kolla tusendelarna och då var Victor första utslagna löpare till finalen.

I F17 sprang Johanna Bülow både 400 m och 800 m i regnet och blåsten. Placeringarna blev fyra på 400 m och femma på 800 m med tider som var lite sämre än hon gjort tidigare.

I F19 var Felicia Norell närmast en finalplats i tresteg men små övertramp förstörde de långa hoppen. 10.44 var ändå ett personligt rekord.

I P19 var Teo Sobczyk i farten både på 100 m, 110 m häck och längd. En spännande längdtävling där han på sitt enda godkända hopp bara var tre centimeter från final. Även här var vinden besvärlig och det var svårt att träffa rätt på plankan. I häckloppet hade han en bra tid men hamnade precis utanför finalen.

I K22 gjorde Filippa Miller sin sista tävling i stav innan det bär iväg till USA för studier/träning. Efter en bra hoppning och årsbästa så slutade hon trea.

Sara Dädeby sprang både 1500 m och 5000 m och bäst gick det på 5000 m där det blev en fjärdeplats och personligt rekord med över tio sekunder. Dädeby har också fått chansen att springa förtävling på Göteborgs GP men då är det 1500 m som gäller.

Två före detta Jönköpingsfriidrottare gick också bra i helgen. Jonatan Hirsh, tidigare Habo, vann längd och blev tvåa på 100 m i M22. Axelina Johansson, tidigare Hovslätt, vann kula med nytt årsbästa.

I Trollhättan var det 15-16 åringar som tävlade och där hade Habo, Hovslätt och IKHP var sin deltagare. Allra bäst gick det för IKHP:s Jonatan Lindh som blev trea på 80 m med tiden 9.53. Där var många deltagare så det var både försök, semi och final. I semin gjorde han sin bästa tid med 9.45. Han sprang även 300 m och blev första utslagna tid till finalen. I Trollhättan har man bara sex rundbanor så konkurrensen om finalplatserna blir lite tuffare.

Filip Asa från Habo Friidrott deltog i flera kastgrenar och i slägga blev det en femteplats med 47.94 m. Även Hovslätts Agnes Klaesson ägnade sig åt kastgrenarna där hon tog en åttondeplats i diskus på 27.95.